четвер, 11 жовтня 2018 р.

ДВАДЦЯТЬ ДЕВ'ЯТИЙ ДЕНЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

Сьогодні відбулося проведення 3- х відкритих уроків. 
Спочатку було відвідано відкритий урок з алгебри, який провела студентка Ольга Сергіївна. Тема: "Побудова графіків функції y=kf(x), y=f(kx) якщо відомо графік функції y=f(x)". Урок почався з актуалізації опорних знань у нестандартній формі проведення. Учням було запропоновано співвіднести  графіки функцій із прислів'ями. 
Саме пояснення розпочалося з переробленого прислів'я на математичний лад, що підвищило учням настрій та налаштувало їх на роботу. Протягом уроку було використано мультимедійну дошку, використано програмне забезпечення GeoGebra для побудови графіків функції. Учні були в захваті від програми, сконцентровані на вчителеві біля дошки та уважними. Наприкінці уроку учні мали змогу самостійно спробувати будувати фігури та графіки функції як за допомогою інструментів так і за допомогою задання формули в рядок.
Другий урок провела студентка-практикантка Олена Анатоліївна з теми: Піраміда. Способи розташування висоти. Спочатку було проведено актуалізацію опорних знань у формі усного опитування. Питання були висвітлені на мультимедійній дошці. Потім учні розв'язували задачі. Протягом уроку Олена Анатоліївна слідкувала за роботою біля дошки та на місцях, наголошувала на правильності побудов. Умови задач було представлені на мультимедійній дошці та в програмі GeoGebra. Для кращого сприйняття був побудований рисунок за допомогою даного програмного забезпечення. Особливо вдало було представлено окремо основи піраміди, що фігурували в основній побудові та використані повзунки для самоперевірки під час розв'язання.
На третьому уроці був проведений урок Мельниченко Юлії Анатоліївни з теми: "Розміщення прямої і площини в просторі. Ознаки паралельності прямої і площини". На уроці в якості перевірки засвоєння попередніх знань був застосований кросворд. Під час уроку було використано програмне забезпечення GeoGebra де було запропоновані побудови до задач. На уроці учні самі мали змогу спробувати використовувати дану програму для побудови. Урок пройшов в насиченому ритмі та з гарним настроєм.
Також сьогодні я була присутня на позакласному заході з інформатики в 9-му класі  проведений Ольгою Сергіївною. На заході учні грали в морський бій за допомогою комп'ютера.  Учням сподобався захід, вони гарно та корисно провели час.





1 коментар:

  1. Всі три уроки, поведені з використанням мультимедійної дошки, мені надзвичайно сподобалися. Так, ніби побувала на конкурсі "Учитель року". Молодці дівчата.Бажаю творчого натхнення і цікавих уроків!

    ВідповістиВидалити