середа, 5 вересня 2018 р.

ТРЕТІЙ ДЕНЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

Середа у 9-Б класі почалася з уроку інформатики, який учні відвідують по підгрупам. Вивчення предмету почалося з розділу "Інформаційні технології в суспільстві". Наталія Віталіївна на початку уроку провела мотиваційний етап щодо доречності дотримання інформаційної культури, потім повторила з учнями засвоєні поняття з теми попереднього уроку, "Інформатика та інформаційне суспільство". На сьогоднішньому уроці учні розглянули такі поняття: "інтелектуальна власність", "авторське право" та обговорили у формі діалогу інформаційні технології в освіті. Вчитель впродовж усього уроку залучала учнів до обговорення, висловлення власної думки стосовно заданих питань, тому час пройшов дуже швидко та цікаво, учні були уважні та активні.
На другому уроці я відвідала урок інформатики 9-В класу з новим вчителем Наталею Ігорівною. Свій урок вчитель почала зі знайомства з учнями, спочатку розповідаючи трохи про себе, потім учні по-одному теж мали змогу представитися. Таким чином, вчитель з'ясувала вподобання учнів та їх ставлення до предмету, після чого повідомила тему сьогоднішнього уроку: "Інформатика та інформаційне суспільство" та план подальшої роботи. Початок уроку почався у формі діалогу, учні, "своїми словами", пояснювали, що вони розуміють під поняттям: "інформатика", "інформаційні процеси", тощо. В свою чергу, вчитель коректував відповіді уточнюючи або доповнююче сказане. Після обговорення, починається робота у зошиті: конспектуються визначення з параграфа підручника, у вигляді таблиці зазначаються форми подачі інформації. Урок пройшов досить жваво, вчитель змогла поттоваришувати та зацікавити учнів, дуже часто, при поясненні, наводила приклади знайомі з життя для учнів, вдало жартувала, чим і підвищувала увагу учнів.
Також були відвідані уроки з алгебри в 10-Б класі проведені Світланою Миколаївною. Учні добре повторили вивчений матеіал з теми "Функція", крім цього розглянули та обговорили приклади завдань, які найчастіше зустрічаються на ЗНО. Вчитель не припиняє мене вражати своїм професіоналізмом!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар