четвер, 15 листопада 2018 р.

Педагогічна практика у Криворізькому державному педагогічному університеті. День тринадцятий та чотирнадцятий.

Сьогодні я провела практичне заняття з математичного аналізу в (підгрупах МІ-17-1 та МІ-17-2). Тема: Дослідження числових знакододатних рядів на збіжність за допомогою радикальної ознаки Коші та інтегральної ознаки Коші.
Спочатку у формі фронтального опитування було проведено актуалізацію опорних знань з теоретичного матеріалу. Так студенти пригадали радикальну та інтегральну ознаки Коші, алгоритм дослідження числових знакододатних рядів на збіжність. Окрему увагу було приділено таким поняттям як "відтворююча функція", "не власний інтеграл першого роду", які є важливими при використанні інтегральної ознаки. Також студенти пригадали такі методи інтегрування як метод заміни змінної та метод внесення під знак диференціала. Під час виконання завдань  студенти були зосередженими та уважними. Було використано такі принципи як аналогія, порівняння, самостійність. Таким чином, при використанні інтегральної ознаки, використали два методи інтегрування і порівняли шляхи дослідження. На практичному занятті панувала доброзичлива атмосфера, студенти активно працювали біля дошки та на місцях. Переважна більшість досліджувала ряди самостійно, звіряючись з відповідями на дошці.
Вважаю, що поставленої мети було досягнуто. Враження від пари залишилися тільки позитивні.

Також сьогодні було проведено виховний захід у формі тренінгу "Згуртування студентського колективу" зі студентами 1 курсу групи (МІ-18).

Обрана тема є досить актуальною, адже студенти нещодавно вступили до університету і були обєднані в одну групу. Тому однією із важливих умов успішного навчання є саме доброзичливий мікроклімат їх колективу. З урахуванням цього було обрано тему: «Згуртування студентського колективу»Виховний захід проводився у формі тренінгу, оскільки вважаю, що це один із найефективніших методів опанування нових знань, під час проведення якого відбувається невимушене, неформальне, але конструктивне спілкування, що дозволяє розширити власний досвід.
Тренінг був проведений з дотриманням чіткої структури, створенням доброзичливої атмосфери, яка мала невимушений характер та базувалась на повазі один до одного та довірі.
Участь студентів у виховному заході була досить активною. Першокурсники залюбки виконували запропоновані вправи.
Методика проведення виховного заходу відповідала завданням навчально-виховного процесу, а також інтересам студентів, їх віковим та індивідуальним особливостям.
Під час виконання деяких вправ виокремлювалися постійні лідери, які керували процесом.
На мою думку мету, яку було поставлено вдалося реалізувати. Тому, що, під час тренінгу студенти уважно слухали завдання, залюбки їх виконували. Крім того, під час підведення підсумків було виконано рефлексію, де студенти ділилися своїми враженнями, здобутими знаннями, які мали тільки позитивний характер. 


15.11.18. Сьогодні переважну більшість часу я присвятила на оформлення звітної документації, а саме коректування та складання звіту стосовно проходження практики, здійснила самоаналіз виховного заходу, склала лист оцінок та перевірила іншу документацію. 
Також сьогодні була проведена консультація для студентів фізико-математичного факультету. Дуже рада коли можу допомогти!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар