вівторок, 13 листопада 2018 р.

Педагогічна практика у Криворізькому державному педагогічному університеті. День одинадцятий та дванадцятий.

(12.11.18) Я відвідала практичне заняття, яке проводила студентка-практикантка, Іванова Олена Анатоліївна. 
Тема: Заміна в потрійному інтегралі та обчислення об'ємів. (3 курс, група Мі-16)
Практичне заняття почалося вчасно, з актуалізації опорних знань, де було перевірено знання теоретичного матеріалу, а саме знання формул переходу, та формул щодо знаходження об'єму.
Потім студенти по черзі виходили до дошки та виконували завдання, решта працювала за робочими місцями у зошиті. Перша частина пари була присвячена завданням на перехід від декартової до циліндричної та сферичної систем координат. На другій частині пари студенти обчислювали об'єми. Протягом практичного заняття Олена Анатоліївна дотримувалась педагогічного такту, намагалася створити доброзичливу атмосферу  співпраці. Пояснення студентки-практикантки були послідовними, лаконічними. Студенти в свою чергу були досить уважними протягом всієї пари,  добре працювали біля дошки, гарно відповідали з місця.
При ваганнях студентів, щодо з'ясування проекції, Олена Анатоліївна показала спосіб перевірки правильності свої міркувань, а саме: спочатку студенти будували рисунок, визначали проекцію в усній формі, а потім, в деяких завданнях, в якості перевірки, складали систему для з'ясування лінії перетину.
Практичне заняття пройшло досить добре. За рахунок власних спостережень та відповідей студентів можна прийти до висновку, що студенти добре зрозуміли тему.


Також я була присутня на практичному занятті, яке проводила студентка-практикантка Еременко Оксана Олександрівна.
Тема: Мішаний добуток. (1 курс, група МІ-18)
На практичному занятті, спочатку було повторення теоретичного матеріалу, а саме було згадано означення мішаного добутку та проговорено два способи його знаходження. Потім студентам було запропоновано приклади. Протягом всього заняття студенти по-одному виходили до дошки та розв'язували задачі, решта працювала на місцях. Оксана Олександрівна час від часу перевіряла роботу за місцями, виправляла допущені помилки та паралельно
слідкуючи за роботою студента біля дошки. За час практичного заняття студенти встигли розв'язати всі завдання. Тому можна зробити висновок, що першокурсники мають гарні базові знання зі школи та готуються до занять. У разі виникнення питань, студентка-практикантка намагалася відповісти на питання  доступно, намагалася відшукати підхід до кожного студента.




(13.11.18)  Сьогоднішній день я присвятила консультації з куратором групи МІ-18, Бобилевим Дмитро Євгеновичем стосовно виховного заходу. На консультації ми обговорили етапи проведення виховного заходу та викладач надав поради з власного досвіду, порекомендував вправи, які можна долучити до заходу.
Після консультації переважну частину свого часу  я присвятила підготовці до проведення виховного заходу та практичного заняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар